Skip to main content

Když se řekne „funkční materiál“, nejspíš si okamžitě vybavíte profi sportovce. Dává to smysl – chtějí se soustředit na výkon a nenechat se rozptylovat nepohodlím. A taky u toho dobře vypadat. A to jsou přesně vlastnosti, které dělají z funkčních triček (hlavně těch s vlastním potiskem) perfektní týmové oblečení pro profi i amatérské sportovní kluby, nebo třeba na firemní akce, teambuildingy či veletrhy. Proč neplatí, že funkční tričko = 100% polyester? A proč vám funkční materiál jen tak někdo nepotiskne?

Je potisk funkčních materiálů vážně taková věda?

Bavlněné tričko vám potiskne kde kdo, ale s funkčním materiálem je to prostě složitější. Těch důvodů je několik. Především za to mohou specifické vlastnostmi materiálu. Ten je na rozdíl od bavlny méně odolný vůči teplu a snáz se deformuje. Jenže techniky typu sítotisk nebo termotransferový tisk pro aplikaci vysoké teploty vyžadují.

Naštěstí jsme tu my a za těch víc než 30 let působení na trhu už jsme zvládli ozdobit potiskem nebo výšivkou opravdu hodně různorodých materiálů. Takže ani potisk funkčního textilu pro nás není problém. A věřte, když řekneme, že tohle každý neumí. Nebo ne tak, aby to vydrželo víc než pár praní.

A jaké jsou nejlepší materiály pro funkční oblečení? I když funkční tričko automaticky evokuje složení 100% polyester, není tomu tak. Může být docela chytře složené ze směsi bavlny a polyesteru. Nejpříjemnější podíl bavlny a polyesteru z hlediska komfortu  nošení je 60/40 nebo 70/30.

funkční trička s vlastním potiskem pro Florbal Letovice
funkční trička s vlastním potiskem

Vyjádřete sami sebe – jméno, číslo, logo i reflexní prvky

Fantazii se při návrhu vlastního potisku meze nekladou. Ať už chcete na teambuildingu nebo sportovní akci okamžitě upoutat pozornost něčím extravagantním, nebo máte raději věci jednoduché a s nápadem, umíme vám vyhovět.

A každý už bude vědět, kdo jste.

Jaké jsou možnosti potisku pro různé druhy materiálů? Pro bavlněné materiály s jedno nebo dvoubarevnými motivy ve větším množství je vhodný sítotisk. Pro materiály s větším podílem polyesteru, nebo pro menší množství a vícebarevné motivy je pak vhodnější digitální transfer. Podle náročnosti motivu vždy vybereme tu nejvhodnější technologii. A jen málokdy se stane, že bychom požadovaný motiv na textil nedostali.

Kde všude udělají funkční trička s vlastním potiskem dojem?

  • Týmové oblečení pro profesionální i amatérské sportovní týmy a kluby, které potřebují trička na tréninky, zápasy nebo jako součást týmové identity.
  • Firmy často pořizují funkční trička s logem a brandingem pro firemní akce, teambuildingy, veletrhy, nebo jako firemní oblečení pro zaměstnance, kteří pracují venku ve fyzicky náročných podmínkách.
  • Organizátoři masových akcí jako jsou běžecké či cyklistické závody nebo festivaly poptávají funkční trička s vlastním potiskem jako suvenýr nebo součást registračního balíčku pro účastníky.
  • Fitness centra a studia je kupují jako firemní textil pro instruktory nebo jako merchandising pro členy.

 

Jak udržet tričko v kondici?

Základem je správné praní – maximálně na 40 °C, naruby a bez aviváže. O tom, jestli se sušičce/žehličce vyhnout úplně, nebo tričko nízkou teplotu snese, se pak dočtete na etiketě od výrobce.

A věřte, že se vám správná péče vyplatí. Díky ní pak potisk vydrží i dlouhé roky.

Jak u nás to funguje?

  1. Společně vybereme textil, který nejlépe odpovídá vašim potřebám. Nabízíme široký výběr střihů, barev i velikostí.
  2. Nevíte, jestli sáhnout po výšivce nebo potisku oblečení? Doporučíme nejvhodnější technologii zdobení.
  3. Než se pustíme do práce, pošleme vám grafický náhled funkčního trička s vlastním potiskem. Tak budete mít jistotu, že bude výsledek přesně podle vašich představ.
  4. A nakonec oblečení doručíme přesně tam, kam potřebujete. Pečlivě zabalené a připravené k okamžitému použití.

 

Připraveni udělat další krok k posílení týmového ducha?